Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «عصر ایران»
2024-05-07@08:19:46 GMT

زهرا امیرابراهیمی ؛ ما با او چه کردیم ؟ او با ما چه کرد ...

تاریخ انتشار: ۸ خرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۱۱۵۶۸۳

زهرا امیرابراهیمی ؛ ما با او چه کردیم ؟ او با ما چه کرد ...

‍‍‍‍‍‍

عصر ایران ؛ کاوه معین‌فر - شب گذشته زهرا امیرابراهیمی جایزه بهترین بازیگر زن جشنواره کن را دریافت کرد ، جایزه ای که برای اولین بار به یک بازیگر خانم ایرانی اهدا شده است. پیش تر در سال 1395 شهاب حسینی هم برای فیلم فروشنده اصغر فرهادی به این جایزه دست یافته بود.   روز نمایش فیلم عنکبوت مقدس زهزا امیر ابراهیمی لباسی پوشیده که با حرکات امیر ابراهیمی در ذهن بیننده تداعی کننده پرنده افسانه‌ای ققنوس بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

  بنابر روایات افسانه‌ای ققنوس، مرغی نادر و تنهاست که او را جفتی نیست و در نتیجه از او زایشی نیز پدید نخواهد آمد. ققنوس هزار سال زندگی می‌کند و چون عمرش به پایان می‌رسد، توده‌ای بزرگ از هیزم فراهم می‌آورد و با نشستن بر آن توده چندان آواز می‌خواند که از آواز خود به وجد می‌آید و با برهم زدن بال و به یاری منقار، آتشی می‌افروزد و با سوختن در آتش از او تخم پرنده‌ای باقی می‌ماند و بدینسان ققنوسی دیگر زاده می‌شود.     داستان زهرا امیر ابراهیمی بسیار عجیب و ققنوس وار است، او بازیگر سینما و تلویزیون بود در 2 فیلم سینمایی انتظار (1379) و سفر به هیدالو (1384) بازی کرده بود و در 2 سریال تلویزیونی کمکم کن (1383) و غریبانه (1383) ظاهر شده بود اما سریال نرگس (1385) سیروس مقدم که از تلویزیون پخش شد او نزد مخاطبان به چهره‌ای شناخته شده تبدیل شد.    درست در همان سال 1385 همزمان با پخش سریال نرگس یک ویدئو از یا بهتر است به اصطلاح آن زمان بگوییم یک سی، دی بسیار شخصی از رابطه او با نامزدش منتشر شد که باعث شد مانند بمب صدا کند.  

می‌گویند که در سال 85  فروش سی ، دی زهرا امیرابراهیمی بیش از 4 میلیارد تومان بوده است در حالی که پرفروشترین فیلم سینمایی آن سال 1.5 میلیارد فروش داشته است. همه جا فروخته می‌شد و بالطبع دیده می‌شد.   تا به آن روز چنین اتفاقی برای هیچ چهره شناخته شده‌ای در جامعه ایرانی داخل و خارج از کشور رخ نداده بود و این ویدئو اتفاقات زیادی را در زندگی امیرابراهمی رقم زد. از احضار در دادگاه و نهادهای مختلف گرفته تا انواع حرف و حدیث مردم ، نکوهش همکاران و ...   اگر چه بعدتر معلوم شد که آن ویدئو توسط چه شخصی منتشر شده و خود امیرابراهیمی و نامزدش هیچ نقشی در انتشار آن نداشته اند اما بهرجهت فشارهای همه جانبه باعث شد که او کمی بعد از ایران مهاجرت کند و به فرانسه برود.   کد ویدیو دانلود فیلم اصلی   در فرانسه باز به کار بازیگری خود ادامه داد و البته برخی اوقات هم گزارش‌های هنری برای شبکه‌های تلویزیونی فارسی زبان ساخت ولی همچنان به نقش آفرینی در فیلم‌های سینمایی هم ادامه داد. شاید تعدادشان کم بود اما او از پای ننشست و نگذاشت اثرات پخش آن ویدئو به یکباره نابودش کند اگرچه سختی بسیار کشید و مدت زیادی هم منزوی بود اما او همچنان در چند فیلم سینمایی ظاهر شد.   عاقبت با بازی در فیلم سینمایی عنکوبت مقدس ساخته علی عباسی به آن نقش مورد نظر خودش رسید و توانست شب گذشته جایزه بهترین بازیگر زن را از معتبرترین جشنواره سینمایی جهان دریافت کند.   نیما حسنی‌نسب (منتقد سینما) درباره این موفقیت امیر ابراهیمی در صفحه اینستاگرامش نوشت:   « همه چیز به یک قصه‌ی پریان کلاسیک می‌ماند؛ مثل افسانه‌ای که جلوی چشم ما اتفاق بیفتد و رنگ واقعیت بگیرد. او حالا یکی از مثال‌های زنده‌ی مثل‌ها و روایت‌های صبر و اجر و کوشش و امید است و شکلی از تحقق رویا بعد از کابوسی سهمگین.    چنین حکایتی در این سونامی فاجعه و مصیبت و نومیدی و افسرده‌حالیِ جمعیِ ایرانیان، طبیعی است که چنان واکنش‌های پُر شمار و پُر شوری برانگیزد. انگار شادمانی عمومی و تحسین‌های فراگیرِ این موفقیت بزرگ، شوق و قدردانی از روزنه‌ای نورانی است که این حضور و ظهورِ ناگهانی در دلِ سیاهی و تاریکی همگانیِ این روزها باز کرده…   و قهرمان قصه‌ی ما حالا - در شبی که عین تماشای طلوع از پسِ شبِ سیه ۱۵ساله است - می‌تواند زیر لب زمزمه کند:   من اگر کام‌روا گشتم و‌ خوش‌دل چه عجب مستحق بودم و این‌ها به زکاتم دادند»     شب گذشته در کنفرانس مطبوعاتی بعد از دریافت جایزه کن امیر ابراهیمی گفت: ««عاشق مردم ایران هستم، حتی آنهایی که زندگی‌ام را نابود کردند».   واقعا فارغ از اینکه فیلم عنکوبت مقدس چه رویکرد یا رویه ای دارد ، سیاسی است یا غیر سیاسی  و ... داستان زندگی زهرا امیرابراهیمی با این فیلم به یک اوج زیبا رسید.   حال زندگی خود زهرا امیرابراهیمی قابلیت آن را دارد که یک فیلم موفق و یا یک درس عبرت باشد. از دختری که سوخت ولی از میان خاکستری که او را سوزانده بود، چون ققنوس برخاست و دوباره پرواز کرد.          پیشنهاد می‌کنیم این مطالب را هم ببینید:   1 جزئیات تازه از فیلم خصوصی زهرا امیرابراهیمی پس از 13 سال   2 پیمان معادی؛ بوسنده، پوشنده یا گوینده؟!    

منبع: عصر ایران

کلیدواژه: زهرا امیرابراهیمی امیر ابراهیمی فیلم سینمایی زهرا امیر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۱۱۵۶۸۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مست عشق، ماجرای یک تابوشکنی در سینما

در شرایطی که تصور می‌شد ذائقه مخاطبان به سمت موضوعات سطحی و صرفاً خنده‌دار بودن به هر قیمتی رفته، اما مست عشق نشان داد که اگر سوژه‌های غیرکمدی به درستی کاویده و انتخاب شوند، جا برای استقبال گیشه از آنها باز است. - اخبار فرهنگی -

خبرگزاری تسنیم - گروه فرهنگی مروری بر ساخت آثار سینمایی در چند سال اخیر، یک حقیقت مهم را فاش می‌کند و آنهم اقبال خوب مخاطبان از فیلم‌های کمدی است. فروش بالای آثار طنز در چند سال اخیر، این پیام را به سینماگران داد که ساخت فیلم‌های کمدی می‌تواند تضمین‌کننده بازگشت هزینه‌های تولید آن باشد.

اوج این اتفاق را می‌توان در سال 1402 دید؛ جایی که کمدی‌ها نبض گیشه را به دست گرفتند و سهم بسیار زیادی از رکوردشکنی سینما در سال 1402 (با 28 میلیون مخاطب و حدوداً 1200 میلیارد فروش) مرهون وجود آنها شد. «فسیل»، «هتل»، «هاوایی»، «شهر هرت» و «ویلای ساحلی» در مجموع با فروشی به میزان 830 میلیارد تومان توانستند سهم 70 درصدی از این رکوردشکنی را از آن خود کنند تا توجه دست‌اندرکاران سینما به ساخت فیلم‌های کمدی بیش از پیش جلب شود.

فارغ از پرداختن به چرایی و ریشه استقبال از فیلم‌های کمدی که خود موضوع مفصل دیگری است، یک موضوع مهم قابل طرح و بحث است؛ «آیا قرار است سینمای ایران در فیلم‌های کمدی خلاصه شود و شاهد تک ژانری باشیم؟»

تمساح خونی و سال گربه زیر سایه مست عشق

جدول فروش گیشه در روزهای ابتدایی سال 1403 باز هم در حال دامن زدن به پرسش فوق بود و رکوردشکنی‌های «تمساح خونی» و فروش بالای آن باز هم یادآوری می‌کرد که فعلا جایی برای ورود فیلم‌های غیرکمدی به پرده سنیما نیست!، اما حضور «مست عشق» ساخته حسن فتحی در صف اکران از نخستین روزهای اردیبهشت ماه، این گزاره را کمرنگ کرد. مست عشق از 5 اردیبهشت ماه اکران شد و تا به امروز (یعنی بعد از گذشت حدودا 10 روز) بیش از 46 میلیارد فروخته است.

این میزان فروش، مست عشق را در رتبه دوم فیلم‌های غیرکمدی از ابتدای سال 1402 تا به امروز قرار داده است، آنهم در شرایطی که رتبه نخست در اختیار انیمیشن «بچه زرنگ» با فروش 63 میلیارد تومان است و به نظر می‌رسد با ادامه روند فعلی فروش مست عشق، این فیلم می‌تواند رتبه نخست را از آن خود کند.

مست عشق و تابوشکنی در گیشه

یکی از ابعاد قابل بحث درباره مست عشق این است که فیلم جدید حسن فتحی یادآوری کرد "سینمای ایران تنها منحصر در دست کمدی‌سازان نیست و حتما سوژه‌ها و موضوعات دیگری هستند که می‌توانند اقبال مردم را به خود جلب کنند."

در شرایطی که تصور می‌شد ذائقه مخاطبان هنر هفتم در کشورمان به سمت موضوعات سطحی و صرفاً خنده‌دار بودن به هر قیمتی رفته، اما مست عشق نشان داد که اگر سوژه‌های غیرکمدی به درستی کاویده و انتخاب شوند، جا برای استقبال گیشه از آنها باز است. مست عشق سراغ یکی از مفاخر شعر و ادب ایران رفته و داستان زندگی چهره‌ای را روایت می‌کند که برای اکثر ایرانیان نام آشناست. اشعارش بارها و بارها در کتاب‌های فارسی دانش‌آموزان، برنامه‌های تلویزیونی و ترانه‌های خوانده شده توسط خوانندگان ایرانی بازخوانی شده و حس و حال علاقه‌مندان به ادب را دگرگون ساخته است.

اهمیت ساخت فیلمی نظیر مست عشق را باید از این جهت مورد بررسی قرار داد که راهی برای ساخت آثار سینمایی دیگری از مفاخر فرهنگ و ادب ایران باز می‌کند و این نوید را به دست‌اندرکاران سینما به ویژه تهیه‌کنندگان می‌دهد که برای جلب نظر مخاطب و کشاندن او به سالن سینما، به جز ساخت فیلم طنز، می‌توان سراغ موضوعات دیگر هم رفت. به ویژه اگر این موضوع، برگرفته از زندگی چهره‌های محبوب ایرانی مخصوصاً اهالی ادب و شعر باشند.

استاد مشهور ادبیات پارسی چه گفت؟

میرجلال‌الدین کزازی که از اساتید زبان و ادبیات فارسی است، در حاشیه اکران خصوصی مست عشق نکات مهمی را مورد اشاره قرار می‌دهد. او گفت: «از نگاهی فراخ و فراگیر، دید و داوری من درباره این توژینه داستانی یا فیلم این است که دست‌اندکاران و پدیدآورندگان آن در کار هنری که می‌خواسته‌اند کرد، کامدار بوده‌اند. توانسته‌اند به آن آماج‌ها و آرمان‌هایی که در سر می‌پرورده‌اند، دست بیابند. از این دید این فیلم یکی از اندک فیلم‌هایی است که من از دیدن آن، از آغاز تا انجام فیلم، شادمان و خشنود بودم. دم‌های دلپذیری را من به هنگام دیدن فیلم گذرانیدم اما چند ویژگی  بیشتر بر من کارگر افتاد؛ بجز کارگردانی که هر چه در فیلم می‌گذرد به راستی به گونه‌ای به او بازمی‌گردد زیرا اوست که سررشته‌ها را در دست دارد، خُنیا یا موسیقی فیلم بسیار  بشکوه ، کارساز و اثرگذار بود، به همان سان فیلم برداری آن. سه دیگر، آوابرداری این فیلم. از دید فنی این سه، نمود بیشتری در چشم من داشت.»

ساخت فیلم درباره نظامی؛ ادامه یک درک صحیح فرهنگی؟!

اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد که در ششمین مجمع جهانی گفت‌وگوی بین فرهنگی در باکو حضور داشت از ساخت فیلم سینمایی درباره یکی دیگر از مفاخر ادبیات ایران و جهان خبر داد و گفت: فیلم سینمایی «حکیم نظامی» با همکاری وزارت فرهنگ جمهوری آذربایجان ساخته می‌شود.

او تاکید کرد که قرار است برای مشاهیر ادبیاتی، فیلم‌های مشترک تولید شود و گفت: "در ترکمنستان برای مختومقلی فراغی همین کار را می‌کنیم، در پاکستان نیز برای اقبال لاهوری کاری را در دست اقدام داریم؛ در سفر هفته گذشته به پاکستان برادران و خواهران پاکستانی به ویژه در شهر لاهور از این موضوع استقبال کردند. ساخت مجموعه جدیدی را برای حکیم نظامی آغاز می‌کنیم؛ در همین راستا از همکارانم در وزارت فرهنگ جمهوری آذربایجان دعوت کردیم تا ما را در ساخت فیلم سینمایی در این باره کمک کنند."

اگر حرف‌های وزیر ارشاد جامه عمل بپوشد و ساخت فیلمی درباره حکیم نظامی جدی و عملیاتی شود، شاهد ادامه یک سیاستگذاری صحیح فرهنگی خواهیم بود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • برگزیدگان رویداد دانشجویی و دانش‌آموزی «گیم‌تایم» معرفی شدند
  • ساخت ١۵٠ هزار واحد مسکونی از ماه آینده آغاز می‌شود
  • اردوی تیم دوومیدانی نابینایان و کم‌بینایان با حضور ۶ ورزشکار
  • درخشش دختران کرمانی در چهار وزن نخست وزنه برداری نوجوانان ایران
  • «تگزاس ۳» به سینما می‌آید
  • پایان پیکار‌های ووشو جوانان دختر مازندران در بابلسر
  • مست عشق، ماجرای یک تابوشکنی در سینما
  • ۸ دستاورد علمی برپایی رویداد صدرا در دانشگاه آزاد بوئین‌زهرا
  • آیت‌الله رمضانی: اسلام گنج وجودی انسان را معرفی می‌کند / ویژگی‌های مسلمان واقعی براساس روایات اهل‌بیت(ع)
  • حضور پاراتکواندو دشتستانی در اردوی تیم ملی